Skip to content

Experti in Curățare instalații termice

Iti oferim un serviciu complet de curatare a instalatiilor termice in Bucuresti, Ilfov, Giurgiu si Dambovita, ajutandu-te sa economisesti energie si bani. 

Curatare chimica eficienta

Echipamente moderne

Profesionisti calificati

Garantie si preturi bune

O instalatie curata si bine intretinuta poate face diferenta intre un mediu cald si confortabil in locuinta ta si unul plin de probleme si facturi costisitoare. Murdaria si reziduurile pot afecta instalatiile termice, ducand la multiple probleme:

  • aparitia zonelor reci in radiatoare;

  • aparitia zgomotelor in boiler;

  • blocarea tevilor;

  • griparea supapelor;

  • pompe zgomotoase.

In general, reziduurile care fac probleme, depunandu-se pe suprafetele metalice sunt sarurile dizolvate de calciu, magneziul, fierul, cuprul, aluminiul si siliciul.

Cu cat instalatia este mai murdara, cu atat incalzirea este mai ineficienta si consumului de energie este mai mare. In plus, o instalatie murdara poate duce la coroziune, care slabeste componentele si le face mai vulnerabile la defectiuni. Aceste probleme pot duce la intreruperi ale furnizarii de caldura si la costuri crescute pentru reparatii si inlocuiri.

Curatarea instalatiei termice, singura solutie pentru evitarea problemelor

Pentru a evita aceste probleme si a te bucura de o instalatie termica eficienta si durabila, curatarea este esentiala. Exista mai multe metode de curatare, iar cea mai importanta dintre ele este curatarea chimica. Aceasta implica utilizarea unor substante chimice special concepute pentru a dizolva si indeparta murdaria si reziduurile din interiorul instalatiei.

Curatarea chimica este foarte eficienta in indepartarea depunerilor si a coroziunii si poate prelungi durata de viata a sistemului tau de incalzire.

Care sunt pasii pe care ii urmam pentru o curatare eficienta a instalatiilor termice?

Evaluarea instalatiei: In primul rand, un profesionist in domeniu va inspecta instalatia termica si va evalua starea acesteia pentru a determina necesitatea si abordarea potrivita pentru curatarea chimica.

Pregatirea instalatiei: Inainte de curatarea chimica, sistemul trebuie pregatit corespunzator. Acest lucru poate include deconectarea instalatiei de la sursa de energie, golirea apei din sistem si, in cazul centralelor termice, deconectarea circuitelor secundare.

Alegerea agentului chimic de curatare: In functie de tipul si gradul de murdarie si reziduuri din instalatie, profesionistul va selecta un agent chimic de curatare adecvat. Acesta poate fi un produs pe baza de acid, baza, neutral sau alte substante chimice special formulate pentru a dizolva si indeparta depunerile si coroziunea.

Introducerea agentului chimic in sistem: Profesionistul va adauga agentul chimic de curatare in sistem, intr-o concentratie potrivita, conform instructiunilor furnizorului si cerintelor instalatiei.

Acesta poate fi introdus prin intermediul unei pompe sau in mod gravitational, in functie de configuratia sistemului.

Circularea agentului chimic: Odata ce agentul chimic a fost introdus in sistem, acesta va fi lasat sa circule pentru o perioada determinata de timp, in functie de nivelul de contaminare si recomandarile furnizorului de produs chimic. In timpul circulatiei, agentul chimic va dizolva si indeparta murdaria, depunerile si coroziunea de pe peretii interni ai instalatiei.

Golirea si clatirea sistemului: Dupa ce agentul chimic si-a facut efectul, sistemul va fi golit de solutia chimica si se va efectua o clatire temeinica cu apa curata pentru a indeparta orice urma de substanta chimica si reziduuri ramase in instalatie.

Restabilirea instalatiei: Odata ce sistemul a fost clatit corespunzator, profesionistul va restabili configuratia initiala a instalatiei, va reumple sistemul cu apa, va elimina aerul si va reconecta eventualele componente deconectate anterior, cum ar fi circuitul secundar al centralei termice.

Verificarea si punerea in functiune a instalatiei: Dupa finalizarea curatarii chimice si restabilirii instalatiei, profesionistul va verifica starea componentelor si va asigura ca sistemul este in parametrii de functionare corecti. Apoi, instalatia va fi repornita si testata pentru a confirma ca functioneaza eficient si fara probleme.

Solicită o programare