Skip to content

Experti in Autorizări ISCIR

Iti oferim servicii de autorizare ISCIR in Bucuresti, Giurgiu, Ilfov si Dambovita. Verificarea tehnica in utilizare si autorizarea ISCIR este obligatorie la fiecare 2 ani de utilizare a unei centrale. Departamentul nostru de Call Center iti va aminti de fiecare data cand expira autorizrea ISCIR.

Verificam si autorizam centrala

Iti amintim cand trebuie reinnoita autorizarea

Iti oferim sfaturi pentru o functionare corecta

Ce este ISCIR?

ISCIR (Inspectia de Stat pentru Controlul Cazanelor, Recipientelor sub Presiune si Instalatiilor de Ridicat) este o institutie din Romania responsabila de controlul si inspectia echipamentelor si instalatiilor industriale, precum cazane, recipiente sub presiune si echipamente de ridicat. ISCIR se asigura ca aceste echipamente si instalatii sunt conforme cu reglementarile si normele de siguranta in vigoare, in scopul protejarii oamenilor si mediului.

In activitatea sa, ISCIR elaboreaza normative, reglementari si proceduri de verificare si control, autorizeaza si supravegheaza functionarea echipamentelor si instalatiilor mentionate, si acorda atestate de competenta pentru persoanele care lucreaza cu astfel de echipamente.

Te ajutam sa obtii autorizarea ISCIR pentru centrala ta termica

Autorizarea ISCIR este un document emis de Inspectia de Stat pentru Controlul Cazanelor, Recipientelor sub Presiune si Instalatiilor de Ridicat din Romania, care atesta ca o instalatie sau un echipament respecta toate criteriile tehnice si de siguranta prevazute de reglementarile in vigoare. Aceasta autorizare permite utilizarea si functionarea echipamentelor si instalatiilor in conditii de siguranta.

Autorizarea ISCIR este obligatorie pentru orice centrala termica si trebuie sa fie obtinuta o data la 2 ani. Procesul de obtinere a autorizatiei implica evaluarea tehnica a echipamentului sau instalatiei, verificarea documentatiei si indeplinirea cerintelor de siguranta si calitate.

Specialistii RomService Termo te ajuta sa obtii autorizatia ISCIR, efectuand verificarea tehnica a centralei tale

Ce se face in cadrul autorizarii ISCIR?

 • Verificare conditii de instalare

 • Verificare existenta proiect instalatie de alimentare cu gaz

 • Curatare arzator si schimbator de caldura, daca este necesar (cost suplimentar fata de costul de verificare, in functie de operatiunile de executat)

 • Verificare functionare dispozitive de control, reglare si siguranta

 • Verificare etanseitate instalatie alimentare cu gaz

 • Verificare etanseitate instalatie evacuare gaze arse

 • Verificare si reglare parametrii de ardere

 • Analiza gaze arse

 • Completarea raportului de incercari verificari si probe precum si livretul aparatului

De ce este obligatorie autorizarea ISCIR?

Exista mai multe motive pentru care autorizarea ISCIR este obligatorie:

 • Prevenirea accidentelor: Utilizarea echipamentelor si instalatiilor industriale poate prezenta riscuri semnificative, cum ar fi explozii, incendii sau prabusiri. Autorizarea ISCIR asigura ca aceste echipamente si instalatii au fost proiectate, construite si intretinute in conformitate cu standardele de siguranta.

 • Protejarea personalului si a mediului: Respectarea regulilor si reglementarilor de siguranta in timpul functionarii echipamentelor si instalatiilor contribuie la prevenirea vatamarilor angajatilor si a altor persoane implicate, precum si a impactului negativ asupra mediului.

 • Conformitatea legala: Autorizarea ISCIR este o cerinta legala in Romania, impusa de legi si reglementari nationale. Nerespectarea acestei obligatii poate duce la sanctiuni, inclusiv amenzi si suspendarea activitatii.

Solicită o programare